Dag 4 (Les en Cadaqués)

Het regent complimenten vandaag: de docenten van de taalschool zijn erg te spreken over de vorderingen van de leerlingen. Vooral de uitspraak van het Spaans vinden zij geWeldig. Trots!

Vanmiddag brengt de bus ons via een slingerweg over de berg naar Cadaqués. Om de poezelige voeten van onze leerlingen te sparen, rijden we met het toeristentreintje door dit voormalige vissersdorp met zijn witte huisjes met blauwe luiken naar het huis waar kunstenaar Salvador Dali heeft gewoond. Er is nog wat tijd om inkopen te doen. De laatste avond van deze werkweek besluiten we met een bezoek aan een speciaal voor ons gereserveerde discotheek.

De laatste ochtend Spaanse les wordt afgesloten met de uitreiking van de certificaten. ‘s Middags vertrekken we met een volgeladen bus naar Figueres. Hier bezoeken we het Dali-museum. De zwarte Cadillac waarin het regent en de vele andere surrealistische kunstwerken maken een diepe indruk op allen. En dan is de tijd gekomen waarop we afscheid moeten nemen van Spanje. Adios!