Dag 3 (Barcelona)

Vandaag een goed gevulde dag in Barcelona. We gaan we naar de Sagrada Familia, de beeldbepalende kathedraal van Barcelona. Met de oortjes in en de ontvanger op de buik volgen we onze gids die de nodige informatie geeft over de architectuur en de symboliek aan de buiten- en binnenkant van deze unieke tempel. Er zijn nu acht torens afgebouwd en nog tien torens te gaan. De torens representeren Jezus, Maria, de vier evangelisten en de twaalf apostelen. Met open mond staren we de hoogte in, terwijl het licht aan alle kanten naar binnen valt langs de veelkleurige raampartijen. Architect Gaudi liet zich inspireren door de natuur: overal zie je bloemmotieven en dierfiguren zoals de schildpad en de hagedis.  Ongelooflijk hoe al vanaf 1826 aan dit godshuis wordt gebouwd: de verschillende bouwstijlen sluiten perfect op elkaar aan. Men zegt dat de kathedraal in 2026 af zal zijn, maar dit is afhankelijk van de giften door gelovigen en toeristen.

Na dit indrukwekkende bezoek gaan we nog even lekker shoppen in deze wereldstad, waar de leerlingen typische Spaanse winkels negeren en massaal H&M en Zara bezoeken.

Ten slotte gaan we naar de oude wijk Barri Gòtic, waar onze gids historisch interessante plekken laat zien, zoals Plaça Reial met de prachtige lantaarns van Gaudi, de kathedraal en de Plaça de Sant Jaume.

Na een korte wandeling over de Ramblas die door de leerlingen wordt ervaren als een marathon bereiken we het standbeeld van Columbus.  Zuchtend en steunend bereiken ze de bus waar ze neerzijgen in de comfortabele fauteuils. Buschauffeur André brengt ons weer heelhuids terug naar Rosas waar we direct aan kunnen schuiven aan het diner.